IT iets voor jou? Orienteer je met Pathways!

Na afloop van Pathways weet je of je IT leuk vindt, welke banen bij jouw talenten passen en bij welke opleider jij je wil inschrijven. Je hebt geen voorkennis in IT nodig. 
Write your awesome label here.

Het vinden van je droombaan in IT

Je bent getriggered want je overweegt een switch naar IT. Tof, maar ook spannend. Want je zult veel vragen hebben.

Bij een carrièreswitch naar IT horen veel vragen en een vleugje twijfel. Alle 879 Pathways deelnemers die je voorgingen hadden dezelfde onzekerheid als jij.

En tijdens de workshops, Q&A’s met andere omscholers en presentaties van de diverse IT-opleiders, ontwikkelden ze hun loopbaanplan naar IT.
Luister naar een paar oud-deelnemers 👇
Write your awesome label here.

Waarom Pathways?

Verken verschillende IT-carrièrepaden en de benodigde vaardigheden en certificaten.

Ontwikkel een effectieve leermindset

Tijdens Pathways ontwikkel je een effectieve leermindset en instrumenten voor succesvol leren. Je leert hoe een IT’er leert en krijgt een introductie in verschillende leerplatformen.

Ontdek welke programmeertaal bij je past

Ontdek belangrijke programmeertalen zoals HTML/CSS, JavaScript, Python en SQL. Leer de verschillen kennen en ontdek of je er aanleg voor hebt.

Aan de slag met IT-tools die IT'ers dagelijks gebruiken

Duik in de wereld van de IT-tools die elke dag worden gebruikt door professionals in het vakgebied. Maak kennis met populaire tools zoals Jira, Github, Loom en Slack.

IT-arbeidsmarkt overzicht

Navigeer door een overzicht van de IT-arbeidsmarkt met 181 IT-banen. Verken verschillende IT-carrièrepaden en ontdek welke vaardigheden en certificaten je per baan nodig hebt.

Vind de juiste IT-opleider

Gebruik onze IT-studiegids om de juiste IT-opleider te vinden. We hebben alle opleiders voor je op een rij gezet, zodat je kunt kiezen welke het beste bij je past.

Maak je IT-loopbaanplan

Match je talenten met een IT-baan en bepaal het studiepad voor je carrièreswitch. Gebruik onze handige templates

In trotse samenwerking met

Pathways is een onafhankelijk IT-oriëntatieprogramma. Al 4 jaar lang ontwikkelen we het programma in samenwerking met de Nederlandse IT-opleiders en tech bedrijven! Met webinars, Q&A’s en presentaties van:

Empty space, drag to resize
Empty space, drag to resize

Check of Pathways bij jou past

Doe een zelftest of Pathways iets voor je is. Als je antwoord weet op al deze 5 vragen dan is Pathways geen match.
  • Ik weet al welke IT-baan het beste bij mij past.
  • Ik heb uitgezocht welke certificaten ik precies nodig heb.
  • Het is mijn duidelijk welke technologie of programmeertaal het beste bij mij past.
  • Uit de vele IT-opleiders heb ik een keuze gemaakt.
  • Mijn loopbaanpad naar IT kan ik goed verwoorden.
Write your awesome label here.

Meer dan 879 deelnemers gingen je voor

“In de loop van deze loopbaantraining is mijn voorkeur alleen maar meer bevestigd. Maar ik zag ook deelnemers die pas tijdens Pathways een keuze maakten voor een bepaalde IT-richting, want je komt in aanraking met zoveel verschillende banen”
BIANCA (35)
“Er is zoveel mogelijk in IT! Er is niets anders waarmee je in een maand tijd de hele IT-markt doorgaat. Met Pathways komen bijna alle mogelijkheden en domeinen aan bod.”
MARTINE (37)
“Het oriëntatietraject van Pathways duurt vier weken. Tijdens het traject leer je over de verschillende facetten van IT, maar ook of deze branche bij jouw kennis en kunde past. Zo werd er goed gekeken naar mijn eigenschappen en vaardigheden.”
LOIS (31)

Pathways curriculum

Het curriculum bestaat uit 6 leerblokken. Je maakt een reis door alle IT-domeinen, technologieën en programmeertalen. Je ervaart wat bij je past door ermee aan de slag te gaan. Met behulp van de vele instrumenten, oefeningen en voorbeelden bouw je jouw loopbaanplan. 

Pathways fundamentals

Leer over computational thinking, leren te leren en prompt engineering & ChatGPT.

De 10 T-domeinen

Verdiep je in alle 10 IT-domeinen om erachter te komen welke het beste bij jou past.

IT fundamentals

Leer wat programmeer-
talen en besturings-
systemen zijn.

Carrièreplanning maken

Wij gaan je helpen bij het maken van een carrièreplanning.

Programming basics

Je gaat kennismaken en oefenen met Python, JavaScript en HTML/CSS. 

Verdieping en bonus

Voor de echte IT-nerds is er bonus materiaal in Web3, lean startups en meer.

Wie helpen je oriënteren?

Christianne Wouters
Oriëntatie Coach
Na een jaar zwerven door Europa ontdekte Christianne via Pathways de arbeidsmarkt en de uitdagingen van een nieuwe carrièrestap. Zij wil graag de kwaliteiten van mensen ontdekken om ze te laten ontdekken dat je al heel veel meeneemt naar een baan in IT.
Bianca Janson
Oriëntatie Coach
Bianca is zelf via Techgrounds omgeschoold van wiskundedocent tot uiteindelijk oriëntatie coach en weet als geen ander hoe het is om in de schoenen te staan van een omscholer. Je kunt een uitgebreid interview met Bianca hier lezen.
Ruben Nieuwenhuis
Carrière Coach
Ruben heeft een encyclopedische kennis van de IT-arbeidsmarkt en een indrukwekkend netwerk. Bovendien heeft hij een empathisch hart voor zijn medemens. Hierdoor is hij als geen ander in staat om inzicht te krijgen in de vaardigheden, capaciteiten en mogelijkheden van omscholers.

Een kleine investering voor een grote carrièreswitch.

Frequently asked questions

Is er een bepaald denk- of werkniveau vereist om deel te nemen?

Nee, wij sluiten niemand uit, iedereen is welkom.
Besef wel dat er vrijwel geen IT-banen zijn voor mensen met een werk- en denkniveau van MBO2 of lager. Het gaat dus niet om behaalde diploma’s, maar om je leercapaciteiten. De materie en het tempo tijdens Pathways is vrij gelijk aan het niveau van de meeste IT-opleidingen. We knallen best hard door. Toch blijkt het voor mensen met én zonder IT-ervaring prima te volgen. Als je voor de 3e dag stopt omdat je het niet nuttig of te ingewikkeld vindt, brengen we geen kosten in rekening.

Is het 100% online?

Ja, dus je kunt off screen de kat aaien!

Is er een goede geld-terug-garantie?

Ja, er is dus geen risico. Als je voor de 3e dag stopt omdat je het niet nuttig of te ingewikkeld vindt, is het gratis.

Als ik een bepaalde module niet leuk vind, moet ik die dan toch doen?

Niets is verplicht. Het gaat om jouw carrière en je kunt zelf prima inschatten wat je belangrijk vindt en wat niet. Maarrrrr… Het kan ook geen kwaad om toch deel te nemen, ook al denk je van tevoren dat je er niets aan gaat vinden. Er zijn altijd nieuwe inzichten en elke module heeft ook betrekking op een ander aspect van IT, dus je zult altijd iets leren. Plus je doet toch al mee met Pathways, dan kun je er net zo goed even helemaal induiken en je    T-shape een stukje verbreden.

Hoe snel kan ik starten?

Meteen zodra je de betaling hebt afgerond!

Hoeveel begeleiding is er?

Pathways Content bestaat uit webinars en content die je op weg helpt met je carrièreswitch naar IT. Er is geen persoonlijke begeleiding.

Hoe lang duurt Pathways?

Het ligt er aan hoe lang jij nodig hebt om een webinar te bekijken of een stuk tekst te lezen. IT-domeinen die je interessanter vindt, zul je sneller doornemen dan IT-domeinen die je iets minder ziet zitten. Over het algemeen doen studenten er 3 weken over naast een full-time baan.

Hoeveel kost Pathways?

Pathways kost € 350.

Nog niet overtuigd?

Probeer eerst de gratis IT-Guide waar je alle IT-domeinen en IT-banen in 2 uur leert kennen.
10
IT-domeinen
€ 0
GRATIS
2
UUR
Gemaakt met